Ένα ξεχωριστό γλυκόξινο κοτόπουλο.

2017-10-13

  Υλικά για δύο άτομα: 

  • ένα φιλέτο κοτόπουλο (εγώ χρησιμοποίησα φιλέτο από μπούτι και όχι στήθος κοτόπουλου)
  • 2 κουταλιές μουστάρδα 
  • 2 κουταλιές μέλι 
  • 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο 
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • λίγο πιπέρι 
  • λίγη γλυκεία πάπρικα και μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) 
  • 2 κουταλιές λάδι (η μια είναι για το λάδωμα του τηγανιού μας)
  • 1 κούπα ρύζι 
  • 1 κύβο λαχανικών

Εκτέλεση

  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο έχουμε αλείψει με μια κουταλιά λάδι, βάζουμε το κοτόπουλο μας. Μπορούμε είτε να το κόψουμε σε κομματάκια, είτε σε δύο μεγάλα κομμάτια. 
  • Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη σος μας. Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το μπαλσάμικο και το λάδι και τη χτυπάμε με ένα μιξεράκι ως που να πολτοποιηθεί. 
  • Όταν δούμε πως το κοτόπουλο μας είναι έτοιμο, σβήνουμε το μάτι. Τότε ρίχνουμε τη σος στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα ως που να δέσει το μείγμα μας.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μας και το αφήνουμε ως που να βράσει. Ρίχνουμε μέσα ένα κύβο λαχανικών. 
    (για 1 κούπα ρύζι χρησιμοποιούμε 2 κούπες νερό)
  • Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το ρύζι μας και το ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά αποσπασματικά. 
Mania's Diary..
Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα 2017
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε