Ένα ξεχωριστό γλυκόξινο κοτόπουλο.
2017-10-13
Υλικά για δύο άτομα:
- ένα φιλέτο κοτόπουλο (εγώ χρησιμοποίησα φιλέτο από μπούτι και όχι στήθος κοτόπουλου)
- 2 κουταλιές μουστάρδα
- 2 κουταλιές μέλι
- 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
- 1 πρέζα αλάτι
- λίγο πιπέρι
- λίγη γλυκεία πάπρικα και μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές λάδι (η μια είναι για το λάδωμα του τηγανιού μας)
- 1 κούπα ρύζι
- 1 κύβο λαχανικών
Εκτέλεση:
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο έχουμε αλείψει με μια κουταλιά λάδι, βάζουμε το κοτόπουλο μας. Μπορούμε είτε να το κόψουμε σε κομματάκια, είτε σε δύο μεγάλα κομμάτια.
- Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη σος μας. Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το μπαλσάμικο και το λάδι και τη χτυπάμε με ένα μιξεράκι ως που να πολτοποιηθεί.
- Όταν δούμε πως το κοτόπουλο μας είναι έτοιμο, σβήνουμε το μάτι. Τότε ρίχνουμε τη σος στο κοτόπουλο και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα ως που να δέσει το μείγμα μας.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μας και το αφήνουμε ως που να βράσει. Ρίχνουμε μέσα ένα κύβο λαχανικών.
(για 1 κούπα ρύζι χρησιμοποιούμε 2 κούπες νερό) - Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το ρύζι μας και το ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά αποσπασματικά.
