Κέικ Ολικής Άλεσης με ξηρούς καρπούς..
2017-11-22
Η αλήθεια είναι πως έρχονται τα Χριστούγεννα και πρέπει να προσέξουμε λίγο.. Δεν γίνεται όμως και να κόψουμε τα γλυκάκια μας.. Πίστεψε με η γεύση του είναι απίστευτη και για μένα ακόμα καλύτερη από το παραδοσιακό κέικ..
Υλικά:
- 500 γρ. Φαρίνα Ολικής
- 250 γρ. (1 και 1/2 φλ. τσαγιού) ελαιόλαδο
- 200 γρ "(1 φλ. τσαγιού) μαύρη ζάχαρη
- 3-4 αυγά
- 250 γρ. (1 και 1/2 φλ. τσαγιού) γάλα 1,5 % λιπαρά
- 1 στικ βανίλιας
- 250 γρ. (1 και 1/2 φλ. τσαγιού) ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.
- 1 σακουλάκι με σταγόνες σοκολάτας της αρεσκείας σας (μαύρη/γάλακτος/λευκή)
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε λάδι, τη ζάχαρη και το στίκ βανίλιας και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε διαδοχικά τη φαρίνα και το γάλα μας και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά..
- Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι
- Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 °C.
*Tip 1: Επειδή σαν σύσταση το αλεύρι ολικής είναι πιο σκληρό υπάρχει περίπτωση το μείγμα μας να είναι λίγο πιο σκληρό. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού ή λίγο ακόμη γάλα.
