Κοτόπουλο με λαχανικά και ριζότο...

2017-09-27

Αν σου αρέσουν οι συνταγές με κοτόπουλο, είναι σίγουρο πως θα ξετρελαθείς.. 

Υλικά για δύο άτομα:(για το κοτόπουλο) :
  • μισό στήθος κοτόπουλο
  • μισή κίτρινη πιπεριά
  • μισή κόκκινη πιπεριά
  • μισή πορτοκαλί πιπεριά
  • ένα κουτί μανιτάρια
  • μια πρέζα αλάτι και μία πιπέρι
  • μία κουταλιά γλυκιά πάπρικα ( ή όποιο άλλο μπαχαρικό σας αρέσει)
  • μία κουταλιά λάδι (για να αλείψουμε το τηγάνι μας)
  • 2 κουταλιές μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • μία κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο σε μορφή κρέμα

(για το ρύζι)

  • 125g ρύζι
  • 300ml νερό
  • μια πρέζα αλάτι
  • μισό κύβο από ζωμό λαχανικών
  1. Σε πρώτη φάση κόβουμε σε ροδέλες ή κυβάκια (ανάλογα με το πως μας αρέσει) τις πιπεριές μας. Στην συνέχεια κόβουμε σε μικρέ μπουκίτσες το φιλέτο μας.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό μας να βράσει και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το αλάτι και τον κύβο μας. Περιμένουμε να έρθει σε βρασμό. Μόλις έρθει η ώρα ρίχνουμε μέσα το ρύζι μας και το βράζουμε για 10 λεπτά περίπου (ανάλογα με το πόσο σκληρό ή μαλακό θέλουμε να είναι το ρύζι μας). Ίσως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο ακόμη νεράκι.
  3. Σε μια γκριλιέρα ή σε ένα τηγάνι αλείφουμε λίγο λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί. Στην συνέχεια ρίχνουμε όλα μας τα τεμαχισμένα λαχανικά μέχρι να πάρουμε ένα μικρό ρόδισμα.
  4. Αμέσως μετά ρίχνουμε τα κομματάκια με το κοτόπουλο μας και όλα μας τα μπαχαρικά.
  5. Ανακατεύουμε ώστε να ψηθεί το κοτόπουλο μας αλλά και να μπερδευτούν τα αρώματα.
  6. Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνουμε την μουστάρδα και το μπαλσάμικο και ανακατεύουμε.
  7. Σερβίρουμε το κοτόπουλο μας και στη συνέχεια φορμάρουμε το ρύζι μας σε ένα κουπάτ (μπορούμε αν θέλουμε να διακοσμήσουμε το πιάτο μας με λίγη κρέμα μπαλσάμικο).

Καλή σας όρεξη !

Mania's Diary..
Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα 2017
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε