Κοτόπουλο με λαχανικά και ριζότο...
2017-09-27
Αν σου αρέσουν οι συνταγές με κοτόπουλο, είναι σίγουρο πως θα ξετρελαθείς..

Υλικά για δύο άτομα:(για το κοτόπουλο) :
- μισό στήθος κοτόπουλο
- μισή κίτρινη πιπεριά
- μισή κόκκινη πιπεριά
- μισή πορτοκαλί πιπεριά
- ένα κουτί μανιτάρια
- μια πρέζα αλάτι και μία πιπέρι
- μία κουταλιά γλυκιά πάπρικα ( ή όποιο άλλο μπαχαρικό σας αρέσει)
- μία κουταλιά λάδι (για να αλείψουμε το τηγάνι μας)
- 2 κουταλιές μουστάρδα της αρεσκείας μας
- μία κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο σε μορφή κρέμα
(για το ρύζι)
- 125g ρύζι
- 300ml νερό
- μια πρέζα αλάτι
- μισό κύβο από ζωμό λαχανικών
- Σε πρώτη φάση κόβουμε σε ροδέλες ή κυβάκια (ανάλογα με το πως μας αρέσει) τις πιπεριές μας. Στην συνέχεια κόβουμε σε μικρέ μπουκίτσες το φιλέτο μας.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό μας να βράσει και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το αλάτι και τον κύβο μας. Περιμένουμε να έρθει σε βρασμό. Μόλις έρθει η ώρα ρίχνουμε μέσα το ρύζι μας και το βράζουμε για 10 λεπτά περίπου (ανάλογα με το πόσο σκληρό ή μαλακό θέλουμε να είναι το ρύζι μας). Ίσως χρειαστεί να συμπληρώσουμε λίγο ακόμη νεράκι.
- Σε μια γκριλιέρα ή σε ένα τηγάνι αλείφουμε λίγο λάδι και περιμένουμε να ζεσταθεί. Στην συνέχεια ρίχνουμε όλα μας τα τεμαχισμένα λαχανικά μέχρι να πάρουμε ένα μικρό ρόδισμα.
- Αμέσως μετά ρίχνουμε τα κομματάκια με το κοτόπουλο μας και όλα μας τα μπαχαρικά.
- Ανακατεύουμε ώστε να ψηθεί το κοτόπουλο μας αλλά και να μπερδευτούν τα αρώματα.
- Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά ρίχνουμε την μουστάρδα και το μπαλσάμικο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο μας και στη συνέχεια φορμάρουμε το ρύζι μας σε ένα κουπάτ (μπορούμε αν θέλουμε να διακοσμήσουμε το πιάτο μας με λίγη κρέμα μπαλσάμικο).