Πουτίγκα με βάση απο μελομακάρονα
2018-01-13
Σου έμειναν γλυκά απο τις γιορτές και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις; Σου έχω εγώ τη λύση..
Είμαι σίγουρη ότι έχεις λίγα μελομακάρονα στο σπίτι. Ακόμη όμως και αν δεν έχεις μπορείς να την βρεις εδώ : https://cms.mania-s-diary2.webnode.gr/l/paradosiaka-melomakarona/ . Άντε, σήκωσε τα μανίκια και πάμε.
Υλικά για την κρέμα:
- 1250 ml. γάλα φρέσκο
- ¾ φλ. ζάχαρη
- 50 γρ. κόρν φλάουρ
- 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κ.γ. βούτυρο
- 2 κάψουλες βανίλιας
- Ξύσμα λεμονιού
**Η βάση μας είναι πιο εύκολη από όσο φαντάζεσαι. Παίρνεις περίπου 10 με 12 μελομακάρονα, ανάλογα με το πόσο παχιά θέλεις να είναι, και τα θρυμματίζεις. Στην συνέχεια, με τα χέρια ή με ένα κουτάλι, απλώνεις τα θρύμματα μέχρι να σχηματιστεί η βάση μας.
Εκτέλεση:
- Κρατάμε τα 250 ml. άπo το γάλα στην άκρη και βάζουμε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί.
- Στο γάλα που κρατήσαμε προσθέτουμε το αλεύρι μας και το κόρν φλάουρ, και αφού ανακατέψουμε πολύ καλά, προσθέτουμε το μείγμα στο γάλα.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα μας.
- Κατεβάζουμε τη κρέμα μας από την φωτιά και προσθέτουμε τον κρόκο, το οποίο έχουμε ήδη χτυπήσει, και το βούτυρο.
- Περιχύνουμε με την κρέμα στη βάση μας και βάζουμε την πουτίγκα μας στο ψυγείο για 4 ώρες.
***Μπορείς, κάνοντας μια παραλλαγή της παραπάνω συνταγής, να χρησιμοποιήσεις για τη βάση σου βασιλόπιτα ή και παντεσπάνι ακόμη και απο κομμάτια τσουρεκιού. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστείς και σιρόπι. Πάρε μια έξτρα συνταγή απο μένα για σένα με αγάπη.
Για το σιρόπι:
- 3½ φλυτζάνια νερό
- 2½ φλυτζάνια ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Εκτέλεση:
- Βράζουμε όλα τα υλικά, για το σιρόπι για 5 λεπτά.
- Σιροπιάζουμε τη βάση μας.
- Αφήνουμε 2 ώρες να απορροφηθεί το σιρόπι.
