Βασιλόπιτα..
Η μεγάλη μέρα φτάνει.. Είμαστε μόλις λίγες ώρες απο την αλλαγή του χρόνου.. Αν δεν έχεις ετοιμάσει τη δική σου βασιλόπιτα, να η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή..
Συστατικά:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 μεγάλα αυγά
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. άρωμα υγρής βανίλιας
250 ml γάλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
½ φλ. χυμός πορτοκαλιού
Λίγο βούτυρο και λίγο αλεύρι για το ταψί
**Εναλλακτικά μπορούμε αντί για βούτυρο να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο.
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180˚C.
Αλείφουμε καλά μία φόρμα 25 εκ. με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Αφου βουτυρώσουμε το ταψί μας πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τα πλαϊνά της φόρμας για να φουσκώσει ομοιόμορφα το κέικ.
Ρίχνουμε το βούτυρο στο μπολ του μίξερ και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσε.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το άρωμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Μετά προσθέτουμε το γάλα και τον χυμό πορτοκαλιού.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν.
Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο κεντρικό μείγμα.
Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
Πριν το ψήσιμο βάζουμε και το φλουρί!!
Ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά, στην υψηλή σχάρα.!
Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από την φόρμα και την βάζουμε επάνω σε σχάρα να κρυώσει.
